2011. február 17., csütörtök

Bécsi cseresznyés muffin

Ez a muffin szerintem a legjobb langyosan. Hogy miért bécsi? Fogalmam sincs! Talán attól, hogy csoki és cseresznye van benne. Ez egy régi recept, és már arra sem emlékszem, hogy szakácskönyvből vagy valamilyen újságból való a recept, de az biztos, hogy egy kicsit átalakítottam, mert szoktam.



Hozzávalók:
  • kb. 1/2 kg magozott cseresznye vagy meggy (befőtt is jó), 
  • 5 dkg durvára vágott étcsokoládé, 
  • 18 dkg puha vaj vagy margarin 
  • 10 dkg cukor, 
  • 1 zacskó vaníliás cukor, 
  • 4 db tojás, 
  • 22-23 dkg liszt, 
  • 1 teáskanál sütőpor, 
  • 8 dkg étkezési keményítő 
  • csipet só

hozzávalók



Elkészítés:

  • A muffinsütő formát kikenem olvasztott vajjal és amíg a tésztát elkészítem beteszem a mélyhűtőbe. (Ebből az adagból nekem egy normál 12 mélyedésű forma és egy mini forma lett tele.)

  • A lisztet és az étkezési keményítőt összekeverem a sütőporral. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  • A puha vajat kikeverem a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadom a sót és egyenként kikeverem a tojásokkal.
  • Összekeverem a lisztes keverékkel, majd beleteszem a csokoládét és a cseresznyét. (Ha befőttből készítjük, jól le kell csepegtetni, a leve nem kell a süteménybe.)
Fagyis kanállal szoktam adagolni

A mini formába is jutott a tésztából

  • A tésztát a formában elosztom, majd kb. 30-35 perc alatt megsütöm. Rácsra szedve hagyom kihűlni. (Illetve nem is hagyom kihűlni, csak annyira, hogy meg tudjuk enni.)

Rácson hűtjük ki.

A csokoládé és a cseresznye nagyon finom együtt.

Porcukorral megszórva tálaljuk, vagy nem ...

1 megjegyzés:

Ditta írta...

Gyönyörű ahogy félbe van vágva,nagyon finom lehet:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...