Ez a muffin szerintem a legjobb langyosan. Hogy miért bécsi? Fogalmam sincs! Talán attól, hogy csoki és cseresznye van benne. Ez egy régi recept, és már arra sem emlékszem, hogy szakácskönyvből vagy valamilyen újságból való a recept, de az biztos, hogy egy kicsit átalakítottam, mert szoktam.
Hozzávalók:
- kb. 1/2 kg magozott cseresznye vagy meggy (befőtt is jó),
- 5 dkg durvára vágott étcsokoládé,
- 18 dkg puha vaj vagy margarin
- 10 dkg cukor,
- 1 zacskó vaníliás cukor,
- 4 db tojás,
- 22-23 dkg liszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 8 dkg étkezési keményítő
- csipet só
- A muffinsütő formát kikenem olvasztott vajjal és amíg a tésztát elkészítem beteszem a mélyhűtőbe. (Ebből az adagból nekem egy normál 12 mélyedésű forma és egy mini forma lett tele.)
- A lisztet és az étkezési keményítőt összekeverem a sütőporral. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- A puha vajat kikeverem a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadom a sót és egyenként kikeverem a tojásokkal.
- Összekeverem a lisztes keverékkel, majd beleteszem a csokoládét és a cseresznyét. (Ha befőttből készítjük, jól le kell csepegtetni, a leve nem kell a süteménybe.)
Fagyis kanállal szoktam adagolni |
A mini formába is jutott a tésztából |
- A tésztát a formában elosztom, majd kb. 30-35 perc alatt megsütöm. Rácsra szedve hagyom kihűlni. (Illetve nem is hagyom kihűlni, csak annyira, hogy meg tudjuk enni.)
Rácson hűtjük ki. |
A csokoládé és a cseresznye nagyon finom együtt. |
Porcukorral megszórva tálaljuk, vagy nem ... |
1 megjegyzés:
Gyönyörű ahogy félbe van vágva,nagyon finom lehet:-)
Megjegyzés küldése