Hát nem! Vagyis nekem nem sikerült. Pedig a szakirodalom azt írja, hogy tudnia kellene. Nem tudja! (Azért megjegyzem, hogy a negyedét sem tudja, mint amit egy ilyen látványos bemutatón képes megcsinálni ez a szerkezet.)
Tehát beletettem a tartályába a hozzávalókat és beindítottam a gépet. És hiába! Ha tovább nyomom a gombot tuti leég a motorja. Azt hiszem, hogy ezek után kicsit még mélyebbre kerül a szekrényben.
Így aztán elővettem a kézi mixert és azzal készítettem el a majonézt, majd egy közönséges kanál segítségével a majonézből a tartármártást.
Majonéz |
Hozzávalók:
- 2 db tojás sárgája,
- 1/2 citrom leve (egy kisebb citrom),
- 2 teáskanál mustár,
- 2 csipet só,
- 2 dl olaj
A kézi mixerrel egy magas falu edényben elkezdem felverni a tojások sárgáját a hozzávalókkal az olaj kivételével. Azt először egészen vékony sugárban öntöm hozzá, majd amikor már kezd összeállni, lehet kicsit gyorsítani. És kész is van.
Tartár mártás |
Tartár mártás
Hozzávalók:
- a fenti adag majonéz,
- 4 evőkanál tejföl,
- 3 teáskanál mustár,
- 3 teáskanál porcukor,
- még egy fél citrom leve,
- fehér bors ízlés szerint.
Az elkészítése nagyon bonyolult! Fogok egy kanalat és elkeverem az egészet. Megkóstolom és ha még kell valami bele, akkor tovább ízesítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése