2012. január 22., vasárnap

Mascarponés diótorta

Ez a diótorta Karácsonyra készült, és egy könnyebb vaníliás ízű diókrémet találtam ki hozzá.


Hozzávalók a diós piskótához:
  • 6 db tojás,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 5 evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál darált dió.
A hozzávalókból 24 cm-es tortaformában megsütöm a piskótát, majd amikor teljesen kihűlt 3 lapba vágom.



Hozzávalók a diókrémhez:
  • 1/2 l tej,
  • 4 evőkanál liszt,
  • 25 dkg mascarpone,
  • kb. 20 dkg porcukor (ízlés szerint, ennyivel nem túl édes),
  • vanília (igazi a legjobb),
  • 4-5 evőkanál darált dió (a diót darálás előtt jó egy picit megpirítani száraz serpenyőben)
A tejből és a lisztből főzött krémalapot készítek, teljesen kihűtöm. A mascarponét a cukorral, a vaníliával és a dióval összekeverem és hozzáadom a hideg főzött krémet. Ezzel töltöm meg a tortát, és kívül is bevonom vele. Tejszínhabbal és darált dióval díszítem.



4 megjegyzés:

Petra írta...

Meseszépek a tortáid! Gratulálok a blogodhoz. :)

Vea írta...

Köszönöm szépen! Szerencsére nagyon finomak is.

Vicuska írta...

Nagyon jó recepteket találtam én is, ízlésesen elkészítve!!! Gratulálok! :)

Vea írta...

Köszönöm szépen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...