2013. augusztus 31., szombat

Áfonyás-mascarponés desszert

Ez egy valóban 5 perces desszert és akármilyen gyümölccsel jó!


Hozzávalók:  (4 ilyen, a képen látható tálkához)

  • 25 dkg mascarpone, 
  • 2 dl tejszín,
  • 1 citrom lereszelt héja, és kevés leve,
  • vanília,
  • 3-4 evőkanál porcukor, ill. ízlés szerint,
  • 10 dkg áfonya


Elkészítés:

  1. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem. a mascarponét kikeverem a vaníliával és a citrom héjával és levével, majd óvatosan hozzákeverem a felvert tejszín felét.
  2. Az áfonya felét botmixerrel összetöröm, nem teljesen pépesre, inkább olyan darabosra, és ezt is a krémbe keverem.
  3. Tálkákba adagolom és a megmaradt tejszínnel és áfonyával díszítem.

2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Hű, ez "piszok" jól néz ki!

Vea írta...

Pedig először nem is akartam feltenni, mert hát ez szinte nem is recept. Viszont nagyon finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...