2013. szeptember 26., csütörtök

Madártej - Blogkóstoló 11.



Elkészült a második recept a Blogkóstolóra, melynek a házigazdája Dina. Zsuzsitól most egy madártej receptet választottam, melyet szokás szerint kissé átalakítottam. A desszert sokkal finomabb lett, mint a képen látszik. Sajnos úgy tűnik, hogy madártejet egyáltalán nem tudok fotózni.






Hozzávalók:

  • 1,2 l tej, 
  • 5 db tojás, 
  • 1 evőkanál porcukor, 
  • 10 dkg kristálycukor, 
  • 2 evőkanál finomliszt, 
  • 1 kávéskanál ecet, 
  • vanília




Elkészítés:


  1. A tejet egy széles szájú lábasban felteszem melegedni. Kb. 90 fokra melegedjen, és ne forrjon, ebben fogom kifőzni a habgaluskákat. Hozzáadom a vaníliát (legjobb a vaníliarúd kikapart magja), és 1 evőkanál kristálycukrot is. 
  2. A tojások fehérjéből kemény habot verek az ecettel, majd amikor már elég kemény a hab, hozzáadom a porcukrot és azzal együtt verem nagyon keményre. 
  3. A felmelegedett tej tetejére galuskákat szaggatok és oldalanként 1-1 percig főzöm rajta a habot, majd lecsöpögtetem őket. Több részletben főzöm ki, hogy legyen helyük növekedni. Közben a tojások sárgáját a maradék kristálycukorral jól felverem. 
  4. A tejet leszűröm, majd egy keveset kivéve a liszttel összekeverem, és a többihez adva felforralom, besűrítem. Langyosra hűtöm, majd a tojássárgákhoz adom, jól kikeverem. Lehűtöm, majd ráteszem a habgaluskákat és hűtőbe teszem tálalásig.
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...