Elkészült a második recept a Blogkóstolóra, melynek a házigazdája Dina. Zsuzsitól most egy madártej receptet választottam, melyet szokás szerint kissé átalakítottam. A desszert sokkal finomabb lett, mint a képen látszik. Sajnos úgy tűnik, hogy madártejet egyáltalán nem tudok fotózni.
Hozzávalók:
- 1,2 l tej,
- 5 db tojás,
- 1 evőkanál porcukor,
- 10 dkg kristálycukor,
- 2 evőkanál finomliszt,
- 1 kávéskanál ecet,
- vanília
Elkészítés:
- A tejet egy széles szájú lábasban felteszem melegedni. Kb. 90 fokra melegedjen, és ne forrjon, ebben fogom kifőzni a habgaluskákat. Hozzáadom a vaníliát (legjobb a vaníliarúd kikapart magja), és 1 evőkanál kristálycukrot is.
- A tojások fehérjéből kemény habot verek az ecettel, majd amikor már elég kemény a hab, hozzáadom a porcukrot és azzal együtt verem nagyon keményre.
- A felmelegedett tej tetejére galuskákat szaggatok és oldalanként 1-1 percig főzöm rajta a habot, majd lecsöpögtetem őket. Több részletben főzöm ki, hogy legyen helyük növekedni. Közben a tojások sárgáját a maradék kristálycukorral jól felverem.
- A tejet leszűröm, majd egy keveset kivéve a liszttel összekeverem, és a többihez adva felforralom, besűrítem. Langyosra hűtöm, majd a tojássárgákhoz adom, jól kikeverem. Lehűtöm, majd ráteszem a habgaluskákat és hűtőbe teszem tálalásig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése