2015. június 19., péntek

Fokhagymás tészta

Hogy mitől fokhagymás tészta a neve? Hát ez ragadt rajta. Még régebben találtam egy blogon valami hasonló ételt, ami megtetszett, de aztán később csak emlékezetből készítettem el, rendesen át is alakítva azt.    

Hozzávalók:
  • 1/2 kg darált hús (nálam sertés),
  • 2 db camping ömlesztett sajt,
  • 1 cs színes tészta (csak hogy színe is legyen az ételnek),
  • 2-3-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint),
  • 1 zacskó habtejszín (2,5 dl) (nem használok főzőtejszín nevű készítményt, mert az nem tejszín),
  • 1 doboz kukorica konzerv (ennek a mennyisége is ízlés szerint),
  • olaj, só, bors




Elkészítés:


  1. A darált húst kevés olajon megpirítom, majd kevés vizet adva hozzá kb. 15 perc alatt megfőzöm, sózom, borsozom. Közben a tésztát is kifőzöm.
  2. A húsra nyomom a 2 tömlős sajtot, a fokhagymát, hozzáadom a kukoricát és a tejszínt, majd addig főzöm, amíg besűrűsödik és végül a kifőtt és leszűrt tésztával összekeverem. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...