2015. október 24., szombat

Nutellás-oreós torta

Ez a torta még a lányom születésnapjára készült, de annyira finom volt, hogy érdemes a megosztásra. Sima vaníliás piskóta nutellával és oreóval mert ezek a kedvencei. A piskóta egy 24 cm-es formában készült 6 tojásból, ennek a receptjét nem írom le, több helyen megtalálható.


Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez:
  • 1/2 liter tej,
  • 4 evőkanál liszt,
  • 25 dkg mascarpone,
  • 10 dkg cukor,
  • 3-4 evőkanál nutella,
  • 12 db oreo keksz (ebből 6 a díszítéshez)
  • 1 zacskó habtejszín (2,5 dl)
  • 1 cs. habfixáló



Elkészítés:
  1. A tejből és lisztből sűrű alapkrémet főzök, majd többször kevergetve, hogy ne bőrösödjön be kihűtöm, vagy egy darab sütőpapírt összegyűrök és bevizezek majd ráteszem a krém tetejére, így is jó.
  2. A mascarponét a cukorral és a nutellával kikeverem, majd a kihűlt alapkrémet is beledolgozom.
  3. A piskótát 3 lapba vágom és egyenként megkenem a krémmel (maradjon a külsejére is!) és megszórom az összeaprított oreóval. 
  4. A tortát körbekenem a maradék krémmel, majd tejszínhabbal és a félbevágott oreóval díszítem.





Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...