2013. december 13., péntek

Párnasütemény - Blogkóstoló 13.

A 13. Blogkóstoló házigazdája a "Csak, mert szeretem" blog tulajdonosa, aki nekem Vicuska blogját sorsolta. Tőle kellett választanom egy receptet, amit elkészítek. Nem volt könnyű a választás, nagyon sok remek étel, sütemény van nála. Biztosan nem is ez a sütemény volt az utolsó, amit tőle elkészítek. Vicuskánál ez a recept Piskótás párnasütemény túrós krémmel néven szerepel és egy kicsit változtattam rajta, ahogy Ő is ajánlja a recept végén. Tehát sima piskóta helyett én diósat készítettem, így talán kissé ünnepibb, és a túrókrémbe puncs pudingot tettem, amitől szép rózsaszínű lett.
Sajnos a képeken meglátszik, hogy én csak napvilágnál vagyok képes valamirevaló fotókat készíteni, de hát ez van, amikor napok óta ki sem sütött a nap.
A sütemény nagyon finom, köszönöm szépen a receptet. 
Ez egy nagy tepsibe való recept, de nem is érdemes kisebb adaggal kísérletezni. Ajánlatos először a túrókrémet elkészíteni, hogy a kész piskótatészta ne álljon túl sokáig.



Hozzávalók a piskótához:

  • 5 db tojás,
  • 2 x 10 dkg porcukor,
  • 125 ml olaj,
  • 125 ml víz,
  • 28 dkg finom liszt,
  • 10 dkg darált dió,
  • 1 cs sütőpor,
Elkészítés:
  1. A tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem  10 dkg porcukorral, A lisztet a dióval és a sütőporral elkeverem.
  2. A tojások sárgáját habosra keverem a másik 10 dkg porcukorral, majd a vízzel és olajjal. 
  3. A tojássárga krémbe keverem a lisztes keveréket, majd óvatosan beleforgatom a tojásfehérje habot.
  4. Kikent és lisztezett nagy tepsibe simítom. Az előzőleg elkészített túrókrémet egy zacskóba töltöm, melynek a sarkát levágom és keresztben sűrűn berácsozom a piskótatésztát.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30-35 percig sütöm. 


Hozzávalók a túrókrémhez:

  • 50 dkg tehén túró,
  • 25 dkg mascarpone,
  • 1 cs puncs pudingpor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 10 dkg porcukor,
  • vanília (vaníliás cukrot tettem bele)
Elkészítés:
  1. A tehéntúrót botmixerrel krémesre kevertem, majd a mascarponét a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját is belekevertem.
  2. Hozzáadtam a pudingport és jól elkevertem benne. A kész túrókrém szép rózsaszínű lett, ezt egy zacskóba töltöttem.

3 megjegyzés:

Vicuska írta...

Szerintem nagyon ügyesen vágtál bele a változtatásokba, legközelebb én is így készítem, ahogy Te, amúgy is olyan ünnepi külsejű a sütemény és finom :)

Vea írta...

Köszönöm szépen, valószínű, hogy még más variációban is el fog készülni. A receptet is köszönöm!

Vicuska írta...

Én köszönöm a bizalmat :) Puszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...