Egyik kedvenc tésztaételünk, melynek nagy előnye, hogy gyorsan készen van.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell filé
- 25-30 dkg gomba (ez most csiperke, de lehet ízlésünk szerint)
- kb. 5 dkg apró kockákra vágott bacon
- 1 közepes fej hagyma,
- só, bors,
- 1 csomag spagetti
- 1 kis doboz tejföl
- 1 szűk evőkanálnyi liszt,
- ha van 1-1,5 dl húsleves, esetleg víz
- tetejére reszelt sajt
Elkészítés:
- A húst vékony csíkokra vágom, a hagymát apróra aprítom, a gombát vékonyra szeletelem (természetesen mindet mosás ill. pucolás után)
- Kevés olajos a bacont kissé elősütöm, majd ráteszem a hagymát és azzal is tovább pirítom. Jöhet rá a hús, gyakori kevergetés mellett együtt pirítom tovább, sózom, borsozom. (A bacon sósságát figyelembe kell venni!)
- A tészta főzővizét máris lehet a tűzre tenni. Amikor a hús majdnem teljesen puha hozzáadom a gombát és teljesen készre főzöm. Kóstolás után, ha kell még fűszerezem.
- A tésztát közben kifőzöm. A gombás húst megszórom a liszttel, hozzáadom a tejfölt és a kevés húslevest. Jól összeforgatom és felforralom.
- Ha kész a tészta máris lehet tálalni egy halomnyi reszelt sajttal a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése