2013. december 22., vasárnap

Tejfölös-gombás csirkemell

Egyik kedvenc tésztaételünk, melynek nagy előnye, hogy gyorsan készen van.



Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell filé
  • 25-30 dkg gomba (ez most csiperke, de lehet ízlésünk szerint)
  • kb. 5 dkg apró kockákra vágott bacon
  • 1 közepes fej hagyma,
  • só, bors,
  • 1 csomag spagetti
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 szűk evőkanálnyi liszt,
  • ha van 1-1,5 dl húsleves, esetleg víz
  • tetejére reszelt sajt


Elkészítés:

  1. A húst vékony csíkokra vágom, a hagymát apróra aprítom, a gombát vékonyra szeletelem (természetesen mindet mosás ill. pucolás után)
  2. Kevés olajos a bacont kissé elősütöm, majd ráteszem a hagymát és azzal is tovább pirítom. Jöhet rá a hús, gyakori kevergetés mellett együtt pirítom tovább, sózom, borsozom. (A bacon sósságát figyelembe kell venni!)
  3. A tészta főzővizét máris lehet a tűzre tenni. Amikor a hús majdnem teljesen puha hozzáadom a gombát és teljesen készre főzöm. Kóstolás után, ha kell még fűszerezem. 
  4. A tésztát közben kifőzöm. A gombás húst megszórom a liszttel, hozzáadom a tejfölt és a kevés húslevest. Jól összeforgatom és felforralom.
  5. Ha kész a tészta máris lehet tálalni egy halomnyi reszelt sajttal a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...