Hozzávalók:
a tésztához:
- 40 dkg liszt,
- 2 dl tej,
- 3 evőkanál cukor,
- 5 dkg élesztő (friss),
- 1 db tojás sárgája,
- 4 dkg vaj,
a kakaós töltelékhez:
- 10 dkg olvasztott vaj,
- 5 evőkanál cukor, (a porcukor jobb)
- 3 evőkanál keserű kakaópor,
- pici rum, és fahéj ízlés szerint,
- 2 cs. vaníliás cukor
a tetejére:
- 2 tojás sárgája
- 2 dl habtejszín
- kristálycukor megszórni.
Elkészítés:
- A kenyérsütő gépbe teszem a tészta hozzávalóit, alulra a langyos tejet a cukorral, rá a többi hozzávalót, a tetejére morzsolom az élesztőt. Dagasztó programon megdagasztatom és kelesztem a géppel.
- Közben a töltelék hozzávalóit habosra keverem, sűrűn kenhetőnek kell lennie.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, kinyújtom kb. négyzet alakúra és megkenem a töltelékkel. Szorosan feltekerjük, majd kb. 3-4 cm vastagon felszeleteljük. Sütőpapírral borított tepsibe sorakoztatjuk 2-3 cm távolságra egymástól, letakarjuk és kb. 1/2 órát kelesztjük.
- Ekkor lekenjük tojássárgájával és betesszük a hideg sütőbe, és bekapcsoljuk 180 fokra. Amíg felmelegszik a sütő addig is kel még a sütemény. Kb. 25 percig sütjük onnan számítva, hogy teljesen felmelegedett a sütő.
- Ekkor meglocsoljuk a felmelegített tejszínnel és megszórjuk kristálycukorral. Még visszatesszük a sütőbe kb. 150 fokon még 10 percet sütjük.
- Ha kihűlt megszórjuk vaníliás porcukorral.
3 megjegyzés:
Az Igen, talan igy
Szia!
Megsütöttem, nagyon ízlett a család férfitagjainak, köszönet a sok dícséretért!
Catty
Kedves Catty!
Örülök, hogy ízlett! Köszönöm :)
Megjegyzés küldése