2014. július 17., csütörtök

Sűrített tejes keksz csokival és dióval - Blogkóstoló 17.

Ezt a nagyon-nagyon finom kekszet sütöttem a 17. Blogkóstolóra, melynek a háziasszonya Ági (A tetovált lány konyhája)
Izabella blogját sorsolta nekem (Abroszra való), akitől jó néhány receptet ki is néztem, de végül ez az egyszerű, de annál finomabb keksz lett a befutó. Ez az igazi 20 perces sütemény, mert lehet kezdeni a sütő bemelegítésével, a hozzávalók összekeverése 5 perc, a formázás is hamar megvan, a sütés pedig maximum 10-12 perc.Sajnos viszont, hogy eltüntetni sem tart tovább. Az alaprecept itt található: Sűrített tejes keksz ...
A hozzávalókhoz azt írom le, amit én használtam hozzá.


Hozzávalók:

  • 8 dkg puha vaj,
  • 15 dkg natúr joghurt,
  • 1 tubus cukrozott sűrített tej (ez 17 dkg),
  • 30 dkg liszt,
  • 2 teáskanál sütőpor,
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna,
  • 10 dkg étcsokoládé,
  • egy nagyobb maréknyi dió.


Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra, a sütőlapra sütőpapírt vágok.
  2. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával elkeverem. A vajat a joghurttal és a sűrített tejjel kikeverem, majd összekeverem a liszttel. 
  3. A csokoládét és a diót kisebb darabokra vágom és a tésztához adom. Nedves kézzel kisebb gombócokat formázok a tésztából és kissé lelapítva a sütőpapírra pakolom.
  4. A sütőben kb. 10-12 perc alatt megsül, de függ a sütőtől és a keksz nagyságától is. 

A receptet köszönöm szépen, más variációban is ki fogom próbálni, pl. valamilyen aszalt gyümölccsel, vagy kókusszal.

1 megjegyzés:

Csigabige írta...

Nagyon guszta lett! Biztos fincsi lehet! Viszem is a receptet! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...