2014. július 23., szerda

Szezámmagos-citromos csirkemellcsíkok

Ha ilyen zöldborsós rizzsel készíti el valaki, akkor azt kezdje el, mert a hús nagyon-nagyon hamar készen van, mindössze egy- két óra pácolásra van szüksége. Így az étel valóban készen van 20 perc alatt. De ha még ennyi időm sincs (vagy kedvem, mert mondjuk túl meleg van) akkor azért előfordulhat, hogy ételt rendelek. A Foodpanda oldalát ajánlom, mert nagyon sok étterem, nagy kínálatából lehet választani.


Azért jöjjön a recept, vagy nem is recept inkább csak egy ötlet:

Hozzávalók: (nálam 3 főre)

  • kb. 60-65 dkg csirkemell,
  • szezámmag,
  • citromfű,
  • 1 db citrom lereszelt héja és kevés leve, hogy azért ne legyen túl savanyú,
  • kevés balzsamecet,
  • étolaj,
  • kevés liszt,
  • só, bors,
  • ízlés szerint köret, nálam most zöldborsós rizs.
Elkészítés:
  1. Néhány órával előbb a húst bepácolom, de előző este is lehet, csak még jobb. A húst vékony csíkokra vágom. Az olajhoz keverem a fűszereket: 1 teáskanálnyi balzsamecet, só, bors ízlés szerint, csipetnyi citromfű, a citrom lereszelt héja és a levéből egy kevés. Jól elkeverem és ebbe teszem a csíkokra vágott húst. 
  2. Sütés előtt a szezámmagot kevés liszttel elkeverem és ebbe mártom a húst, majd forró serpenyőben, nagyon kevés zsiradékon (hiszen a pác tartalmaz olajat) megsütöm. 

1 megjegyzés:

Csigabige írta...

Jó kis recept! Guszta lett! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...