2014. február 8., szombat

Sajtos-tejszínes csirkemell

Elég gyorsan össze lehet rakni és nagyon finom. Párolt rizzsel tálaltam.



Hozzávalók:
  • kb. 70 dkg csirkemell,
  • 2-3 dkg vaj,
  • 2,5 dl tejszín,
  • 2 db tojás,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 30 dkg sajt (nálam Gouda, de lehet vegyesen füstölt sajttal is),
  • liszt, só, bors



Elkészítés:
  1. A csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom. Egy sütőtálat kivajazok és a sajtot lereszelem. 
  2. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A reszelt sajtot kevés liszttel összekeverem, a tojásokat kevés sóval és a tejföllel felverem. 
  3. A húst panírozom: lisztbe, tojásba és a liszttel elkevert reszelt sajtba mártom. Szorosan egymás mellé lerakom a sütőtálba. A tejszínnel megöntözöm és kb. 50 percig sütöm. Ennyi idő alatt szép pirosra sül.
  4. Párolt rizzsel tálaltam, de akár krumplipürével is jó.




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...