2014. január 25., szombat

Ribizlis diós pite

Az itthon lévő alapanyagokból készült. Nagyon finom puha szaftos tészta. Még a nyáron fagyasztóba rakott ribizli nagyon jól passzol ehhez a diós tésztához. 25 cm átmérőjű és kb. 6 cm magas üveg piteformában sült 180 fokon kb. 35-40 percig.


Hozzávalók: 
  • 3 db tojás,
  • 15 + 6 dkg kristálycukor,
  • 15 dkg darált dió,
  • 12 dkg liszt,
  • 1 kis pohár natúr joghurt = 1,3 dl,
  • 1 dl étolaj,
  • vanília,
  • kb. 12-12 dkg ribizli (most fagyasztott),
  • 2 evőkanál barna cukor



Elkészítés:
  1. A sütőformát kivajazom és liszttel behintem, a sütőt bekapcsolom180 fokra. A tojásokat szétválasztom. 
  2. A lisztet a dióval és a sütőporral összekeverem. A tojások fehérjét a 6 dkg cukorral keményre felverem. A tojások sárgáját a 15 dkg cukorral és a vaníliával (most vaníliás cukor) kikeverem, majd hozzáadom a joghurtot és az olajat is. Ezekkel is alaposan elkeverem.
  3. Ehhez adom a lisztes-diós keveréket, majd óvatosan a tojáshabot is beleforgatom.
  4. A kész tésztát a formába simítom, rászórom a ribizlit és a két evőkanál barna cukrot. Ez nagyon finom lesz a sütemény tetején. 




Ez az utolsó kép a sütőből kivett forró süteményről készült. Sajnos a képen nem néz ki olyan jól, mint amilyen volt. És még ennél is finomabb. 

1 megjegyzés:

Rubin S. Gaby írta...

Kedves Vea, kérlek, nézz be hozzám, játékra hívlak a blogomban! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...