A 12. Blogkóstoló háziasszonya Teller Zsuzsanna a Teller-cake blog tulajdonosa. A sorsoláson részemre Sherpa-konyháját sorsolta, akitől két receptet is választottam. Ez itt az egyik, egy klassz kis egytálétel. A káposztás nokedli receptjét minimálisan átalakítottam, de a nokedlit én is tejjel készítettem, és tényleg nagyon finom így.
Hozzávalók:
- 1/2 kg savanyú káposzta,
- 1 db füstölt debreceni,
- pár karika füstölt kolbász apróbb darabkákra vágva,
- őrölt bors, kevés őrölt kömény - só nem kell, mert minden hozzávaló sós!!!
- 1 kis fej vöröshagyma
- a nokedlihez: 1 db tojás, tej, só, liszt (pontos méreteket nem tudok, soha nem mérem)
Elkészítés:
- Bekeverem a nokedli tésztáját, és amíg a káposzta elkészül pihentetem. A tojást picit felverem, sózom, teszek hozzá tejet (most kb. 2 dl-t) és annyi lisztet, hogy nem túl sűrű nokedlitészta legyen.
- A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpárolom, hozzáadom a kockákra vágott debrecenit és a kolbászt, kicsit együtt pirítom őket. Ezután a káposztát (kicsit megvágtam, hogy ne legyen olyan hoszú) hozzáadva, többször kevés vizet aláöntve készre pároltam (kb. fél óra).
- Amikor a káposzta már majdnem kész, a forrásban lévő vízbe szaggatom a nokedlit, majd leszűröm és a kész káposztához adom. Jól összeforgatom.
A receptet köszönöm, könnyű, gyors étel és nagyon finom.
2 megjegyzés:
Ez nekem is nagyon bejön, kipróbálós! :)
Nekem is tetszik :)
Megjegyzés küldése