2013. január 21., hétfő

Mini gyümölcstorta

Ezek a tortácskák még az eperszezonban készültek, csak a fotók valahogy elbújtak a gépemen. Ebben az esős időben úgy gondolom pont jó lesz megjeleníteni őket.

A tészta hozzávalói:

  • 4 db tojás,
  • 18 dkg cukor,
  • 14 dkg liszt,
  • 10 dkg vaj,
  • fél citrom lereszelt héja
A tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, közben fokozatosan adagolva hozzá a cukrot, aztán a tojások sárgáját egyenként. A lisztet a tetejére szitáljuk és óvatosan beleforgatjuk a tésztába, végül hozzákeverjük a langyosra hűlt olvasztott vajat is és a citromhéjat.



Ez az adag nekem 8 db mini tortaformába fért bele, melyeket alaposan kikentem olvasztott vajjal és beszórtam liszttel, majd amíg kikevertem a tésztát betettem őket a fagyasztóba. Azt tapasztaltam, hogy így könnyebben és szebben kijönnek a formából a megsült sütemények. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. Kb. 15 perc alatt sültek meg.


A formából langyosan vegyük ki a süteményt és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. A torták belsejét megkentem vékonyan eperlekvárral, erre kanalaztam az egy zacskó pudingporból készült vaníliás pudingot, erre jött az eper és tálalás előtt a tejszínhab.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...