2012. szeptember 23., vasárnap

Almás csirke pirított magvas burgonyapürével

Ez az étel sem most készült, de végre felkerül ide. Nagyon hamar készen van, elég valóban fél óra összekészíteni, aztán már csak a sütés van hátra.


Hozzávalók:
  • néhány szál vékonyra szeletelt bacon,
  • 50 dkg csirkecomb vagy csirkemell filé,
  • 2 db alma,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • egy maréknyi fenyőmag, szezámmag, tökmag, stb.stb.
  • a krumplipüréhez, kb. 1 kg. krumpli, vaj, tej, só.


Elkészítés:

Egy tűzálló tálat kibélelek a bacon-nal, a vékony csíkokra vágott húst ráterítem, majd a lereszelt almával beborítom. Megszórom a reszelt sajttal és lefedve 220 fokos sütőben kb. 1 órát sütöm. Én jénaiban sütöttem, így nem kellett a tetejét levenni a végén, hogy megpiruljon a teteje.
Egy serpenyőben megpirítom a magokat (én vegyesen használtam világos és sötét szezámmagot) egy kevés olajon, majd a kitálalt krumplipürére szórom.

 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...