2012. május 1., kedd

Kekszes-pudingos

Ebben a melegben legalább nem kell sütőt bekapcsolni ehhez az édességhez. Sok variációban láttam már, én így készítem. Elég nagy adag, nyugodtan lehet a felét venni mindenből.
Hozzávalók:
  • Kb. 80 dkg kocka alakú háztartási keksz,
  • 2 l és 1 dl tej,
  • vanília,
  • 6-8 evőkanál cukor,
  • 2-2 csomag pudingpor, vaníliás, csokoládés vagy ízlés szerint,
a csokoládémázhoz:
  • 20 dkg cukor,
  • 2,5 evőkanál kakaópor,
  • 6 evőkanál tej,
  • 10 dkg vaj


Elkészítés:
  1. Egy dl tejet a vaníliával felmelegítek, egy nagy magas falú tepsit vékonyan kivajazok. 
  2. A vaníliás tejbe belemártom a kekszet és kirakom a tepsi alját.
  3. Elkészítem a csokoládés pudingot (2 zacskó puding, 1 l tej és 3-4 evőkanál cukor). Még forrón a kekszre öntöm és rögtön kirakom a kekszekkel.
  4. A vaníliás pudingot is megfőzöm, a kekszre öntöm és rögtön befedem kekszekkel. Hagyom dermedni.
  5. Elkészítem a csokoládéöntetet: a cukrot a kakaóval és tejjel felforralom, majd a tűzről levéve hozzáadom a vajat. Amikor teljesen felolvadt a vaj és kezd sűrűsödni a máz ráöntöm a süteményre. Ha kihűlt hűtőbe teszem és néhány óra múlva tálalható.




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...