Ez a tésztaétel egyszerű és gyors, 20 perc alatt készen van és nagyon változatos, mert felhasználhatjuk hozzá azokat az alapanyagokat, amiket a hűtőben találunk. Ilyen receptje mindenkinek van, én így készítem.
Hozzávalók:
- 1 csomag (1/2 kg.) kagylótészta,
- 1 fej hagyma,
- 1 zöld paprika (ez volt itthon, de ha piros akkor még szebb lett volna),
- 20-25 dkg. mirelit zöldborsó,
- 15 dkg bacon szalonna kis kockákra vágva,
- kb. 20-25 dkg, sonka, főtt tarja szintén kis kockákra vágva,
- 1 zacskó (3,3 dl) tejszín,
- só, bors
- A hagymát kis kockákra vágom és kevés olajon elkezdem pirítani, majd hozzáadom a bacont és azzal is pirítom. Közben felteszem a tésztát főni.
- Ha már szép színe van, hozzáadom a borsót és kicsit később a paprikát, amit szintén kis kockákra vágtam.
- Ha ezek megpuhultak beleteszem a sonkaféléket, végül a tejszínt és jól összeforralom őket. (Nekem túl sűrű lett, ezért a tészta főzővizéből tettem hozzá egy merőkanálnyit.) Sózom, borsozom, de óvatosan, mert a hozzávalók többsége sós. Inkább kóstolás után sózzunk.
- Ha a tészta is megfőtt, leszűröm és a tejszínes raguval összekeverem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése