Ezzel a recepttel kezdem, mert ez az egyik kedvencem. Saját fejlesztés, mely a süteményes oldalamon is fennt van már elég régóta, és nagy a sikere. Azért adtam ezt a nevet neki, mert a neten találtam Túró Rudi muffin recepteket, de azok nem így készülnek, teljesen más receptek, nem túró rudival vannak bélelve.
Sajnos azóta elég sok helyen megjelent a receptem, néhol az én oldalamról elvitt képpel. Bánatomra nem mindenki jelölte meg forrásként az oldalamat.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- 2 evőkanál kakaópor,
- 1 kiskanál szódabikarbóna,
- 1 kiskanál sütőpor,
- 1 db tojás,
- 15 dkg kristálycukor,
- 2 cs. vaníliás cukor,
- 1 dl olaj,
- 3,5 dl natúr joghurt.
- 3 db óriás Túró Rudi (a pöttyös jó csak! - természetesen csak szerintem)
Elkészítés:
Először kenjük ki olvasztott vajjal a muffinsütő-formát (12 mélyedéses) és tegyük be a fagyasztóba, addig, amíg elkészítjük a tésztát. Készítsük ki a hozzávalókat és gyújtsuk be a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást a cukorral, majd keverjük bele a vaníliás cukrot, az olajat és a joghurtot. Majd a kettőt összekeverjük és elosztjuk a formában.
Minden Túró Rudit vágjunk négyfelé és minden muffin közepébe nyomjunk egy darabot.
Most tegyük a sütőbe és süssük kb. 30-35 percig.
A Túró Rudi belesüllyed a tésztába és nagyon jól megolvad a csoki. A formában hűtsük langyosra, majd tegyük ki rácsra. Porcukorral meghintve tálaljuk. Sokáig friss, puha marad. De nem szokott maradni, mert ez az adag kevés. A gyerekeim kedvence, ezért elég sokszor készítem.
15 megjegyzés:
Kedves Vea! Épp most sült ki az első adag túró rudis muffin, és vmi ISTENI!! Köszönöm szépen a receptet! :))
Nagyon szívesen. Örülök, hogy jól sikerült. Én kipróbáltam már epres túró rudival is. Az is nagyon jó lett, hamarosan azt is beírom.
Kedves Vea!
Nagyon ígéretes a recept.Megírnád légy szíves,h. a felsorolt hozzávalók mekkora adaghoz elegendőek?
Előre is köszi:
Anita
Szia Anita!
Ez az adag egy normál 12 mélyedéses muffinsűtő formába elég. De a receptben szerepel is.
Köszönöm, kicsit figyelmetlen voltam ill. feljebb kerestem az infót a hozzávalóknál. Holnap fel is avatom az új sütőmet ezzel a recepttel.
Üdv.:Anita
Ismét én...gondoltam küldök némi visszajelzést. Nagyon finom lett a süti, aki evett belőle, mindenki elkérte a receptjét. :-)
Gratula a recepthez és köszi szépen:
Anita
Kedves Anita!
Köszönöm a visszajelzést! Nagyon örülök, hogy jól sikerült :)
Megsütöttem és nagyon fincsi lett! Másnap is puha pedig le sem takartam! Köszönöm szépen a receptet! :) Üdv Betti
Kedves Betty!
Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett!
Sziasztok!
Mi csak 20 percig sütöttük 180 °C-on, így természetesen kicsit puhább lett. Csak nem baj, ugye?:)
Üdv: Blase
Kedves Blase!
Mivel minden sütő más, sőt a formák is, ezért természetesen lehet, hogy elég a 20 perc sütés is. A lényeg, hogy a tészta átsüljön a túrórudi csokija meg megolvadjon benne.
Vea
Kedves Vea!
Ma én is megsütöttem. Isteni finom, gyorsan el is fogyott az egész. Köszönöm a receptet. :)
Orsi
Kedves Orsi!
Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett!
Kedves Vea vagy bárki, aki ért a sütéshez!:)
Eddig mindig muffinpapírral készítettem a muffinokat. Ezt is lehet úgy?
Köszönöm!
Egy nem nagy gazstrozseni:)
Kedves xy xy!
Természetesen lehet papírral is készíteni, mint ahogy bármelyik muffin receptet is. Sőt szilikon formában is süthető.
Sok sikert hozzá
Vea
Megjegyzés küldése