2014. május 18., vasárnap

Karalábé főzelék

Csak egy egyszerű főzelék, ahogy én csinálom saját magamnak, mert a gyerekeim nem szeretik. Ők a karalábét csak nyersen eszik meg. Feltétként egy nagyon gyors pörkölt csirkemellből. Új karalábéból a legfinomabb. 


Hozzávalók: (2 személyre elég ez az adag)

  • 2 db nagyobb karalábé,
  • 1 pici fej hagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • kevés olaj és vaj,
  • só, bors, hajszálnyi pirospaprika,
  • 1 kis doboz tejföl,
  • 1 evőkanál liszt.
Elkészítés:
  1. A karalábét megtisztítom és kockára vágom, a vöröshagymát finomra és a petrezselymet is.
  2. Kevés olajon és pici vajon a hagymát megpárolom, majd ráteszem a karalábét, sózom és borsozom és a pirospaprikát is hozzáadom. Jól átforgatom, majd annyi vízzel öntöm fel (húslevessel is lehet), hogy épp ellepje. 
  3. Amikor a karalábé puha, a tejfölt kikeverem a liszttel és egy kevés főzőlével, majd ezzel behabarom a főzeléket és a petrezselymet is hozzáadom. Jól átforralom és kész, lehet enni. 
Ha ennél is gyorsabban kell elkészülni, akkor jó lesz rá egy kis sült virsli is, persze ha kapunk normálisat.


2 megjegyzés:

Csigabige írta...

Még nem ettem karalábé főzeléket, de nagyon gusztának tűnik. Lehet, hogy kipróbálom :)

Vea írta...

Ajánlom nagyon,és ráadásul az új karalábéból nagyon hamar készen van!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...