Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt,
- 1 cs. sütőpor,
- 22 dkg vaj,
- 10 dkg cukor,
- 1 db tojás,
- 1 db citrom,
diókrémhez:
- 20 dkg cukor,
- 3 db tojás,
- 15 dkg dió,
- 1 cs. vaníliás cukor
valamint:
- kb. 25 dkg baracklekvár (de ízlés szerint más lekvárral is jó)
Elkészítés:
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojást, a citrom lereszelt héját és levét . Alaposan összegyúrjuk, majd a tészta kétharmad részét kis ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és a tepsibe fektetjük.
Megkenjük a lekvárral és elkészítjük a diókrémet. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót és a vaníliás cukrot, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját. Ezt a krémet elsimítjuk a tésztán (a lekvárra kenjük).
A maradék tésztából vékony hurkákat sodrunk és rácsszerűen a diókrémre fektetjük. A sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
A tepsiben legalább langyosra kihűtjük, mielőtt felvágjuk.
2 megjegyzés:
Nagyon finom sütemény, és így a képekkel bemutatva szuper. Nálunk sem érne meg hosszú időt.:)
Nagyon jól néz ki ez a süti.:)
Légy szíves nézz be hozzám, kapsz tőlem valamit.:)
Megjegyzés küldése