Hozzávalók:
- 25 dkg puha vaj vagy margarin,
- 20 dkg finom kristálycukor vagy porcukor,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- cs.só,
- 1 db citrom lereszelt héja,
- 5 db tojás,
- 50 dkg liszt,
- 1 cs, sütőpor,
- 2 dl tejszín,
- 15 dkg feldarabolt étcsokoládé vagy tortadara,
- 50 dkg málna
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral a csipet sóval és a lereszelt citromhéjjal robotgéppel (habverő résszel) krémesre keverjük. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat és mindegyikkel alaposan kikeverjük.
A lisztet a sütőporral keverjük össze és szitáljuk át. A tejszínnel felváltva apránként a masszába dolgozzuk. A csokoládé 2/3-át keverjük bele, és egy margarinnal kikent nagy tepsibe simítsuk bele.
A tészta tetején osszuk el a málnát és egy kissé nyomkodjuk is bele.
Szórjuk meg a maradék csokival és 175 fokra előmelegített sütőbe tegyük be és kb. 35-40 percig süssük.
A tepsiben hűtjük ki, majd ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral. Kockákra vágva tálaljuk.
Nagyon finom, ha mindegyik közepére nyomunk egy kis tejszínhabot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése