2010. július 24., szombat

Csokoládés-málnás pite

Ez egy nagyon finom tejszines kevert tészta csokival és málnával. Ez a párosítás nagyon jó, de más gyümölcsből is el tudom képzelni. Nagy tepsiben sül és tálalásnál jót tesz neki egy kis tejszínhab, vagy talán egy gombóc vanília fagyi???




Hozzávalók: 
  • 25 dkg puha vaj vagy margarin, 
  • 20 dkg finom kristálycukor vagy porcukor, 
  • 1 cs. vaníliás cukor, 
  • cs.só, 
  • 1 db citrom lereszelt héja, 
  • 5 db tojás, 
  • 50 dkg liszt, 
  • 1 cs, sütőpor, 
  • 2 dl tejszín, 
  • 15 dkg feldarabolt étcsokoládé vagy tortadara, 
  • 50 dkg málna 
Elkészítés: 

A vajat a cukorral, vaníliás cukorral a csipet sóval és a lereszelt citromhéjjal robotgéppel (habverő résszel) krémesre keverjük. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat és mindegyikkel alaposan kikeverjük. 

A lisztet a sütőporral keverjük össze és szitáljuk át. A tejszínnel felváltva apránként a masszába dolgozzuk. A csokoládé 2/3-át keverjük bele, és egy margarinnal kikent nagy tepsibe simítsuk bele. 

A tészta tetején osszuk el a málnát és egy kissé nyomkodjuk is bele. 

Szórjuk meg a maradék csokival és 175 fokra előmelegített sütőbe tegyük be és kb. 35-40 percig süssük. 

A tepsiben hűtjük ki, majd ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral. Kockákra vágva tálaljuk. 

Nagyon finom, ha mindegyik közepére nyomunk egy kis tejszínhabot.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...