Hozzávalók:
- 20 dkg gömbölyű szemű rizs (én csak ilyenből készítem),
- 2 dl víz,
- csipet só,
- 1 l tej,
- 1 db citrom reszelt héja
- vanília (legjobb a vaníliarúd kikapart belseje, de persze kinek mi van otthon),
- ízlés szerint mazsola (kb.10 dkg),
- 12-14 dkg cukor
A rizst a vízben feltesszük a tűzre. Amikor a víz elforrt a rizsről hozzáadjuk a csipet sót, és ráöntjük a tejet. Addig főzzük, amíg majdnem az összes tejet felitta és megpuhult a rizs. Sűrűn kevergessük közben.
Ezután hozzáadjuk a vaníliát, citromhéjat, mazsolát, cukrot. A tűzről levéve, lefedjük és kb. 1 órát állni hagyjuk.
Ez egy nagyon finom tejberizs, hidegen is jó és egy kis tejszínhabbal, gyümölccsel kész is a gyümölcsrizs.
2 megjegyzés:
Tejberizs receptet keresve a te receptedet választottam ki, csak annyit változtattam rajta, hogy én még egy kevés vaníliás pudingport is kevertem hozzá. Finom volt. Köszi a receptet.
Kedves Lenka!
Szívesen, örülök, hogy jól sikerült.
Megjegyzés küldése