2010. június 13., vasárnap

Tejberizs



Hozzávalók:

  • 20 dkg gömbölyű szemű rizs (én csak ilyenből készítem),
  • 2 dl víz,
  • csipet só,
  • 1 l tej,
  • 1 db citrom reszelt héja
  • vanília (legjobb a vaníliarúd kikapart belseje, de persze kinek mi van otthon),
  • ízlés szerint mazsola (kb.10 dkg),
  • 12-14 dkg cukor 



A rizst a vízben feltesszük a tűzre. Amikor a víz elforrt a rizsről hozzáadjuk a csipet sót, és ráöntjük a tejet. Addig főzzük, amíg majdnem az összes tejet felitta és megpuhult a rizs. Sűrűn kevergessük közben. 

Ezután hozzáadjuk a vaníliát, citromhéjat, mazsolát, cukrot. A tűzről levéve, lefedjük és kb. 1 órát állni hagyjuk.


Ez egy nagyon finom tejberizs, hidegen is jó és egy kis tejszínhabbal, gyümölccsel kész is a gyümölcsrizs.

2 megjegyzés:

lenka1 írta...

Tejberizs receptet keresve a te receptedet választottam ki, csak annyit változtattam rajta, hogy én még egy kevés vaníliás pudingport is kevertem hozzá. Finom volt. Köszi a receptet.

Vea írta...

Kedves Lenka!

Szívesen, örülök, hogy jól sikerült.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...