A főzelék friss zöldbabból készült (szüleim kertjéből) és egy gyors csirkemellből készült pörköltet készítettem hozzá.
Hozzávalók:
- kb. 1/2 kg zöldbab (tisztítva, darabolva), (mirelit is lehet)
- zeller levél,
- só, bors,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 kis fej hagyma,
- leheletnyi pirospaprika (szinte csak a színe miatt),
- 2 evőkanál liszt,
- 2 dl tejföl
- kevés ecet, hogy savanykás legyen.
A hozzávalók körülbelüli értékek, mert én soha nem mérem.
Elkészítés:
- A hagymát apróra vágom és kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát és a zöldbabot.
- Kevés párolás után megszórom egy pici pirospaprikával és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a babot. Hozzáadom a zellerlevelet egyben, később majd kidobom belőle. Sózom, borsozom.
- Amikor a bab puha, a tejfölt és a lisztet összekeverem, behabarom vele a főzeléket, pici ecettel ízesítem, ha kell még sózom.
- A végén gyakorlom még a főzelék fotózást :)
2 megjegyzés:
Érdekes, én nem rakok hozzá hagymát igaz én nagyim receptje alapján csinálom, és nem habarom, hanem rántom és a piros paprikát a rántásba rakom, ahogy a fele fokhagymát is :)és nem használok ecetet, mert én úgy szeretem, köszönöm a receptet, ki fogom próbálni, mert szeretem ha egy ételt több féle képpen is meg tudok csinálni.
Maradok 10-telettel NEDUDDGI
Nem fogsz csalódni benne, nagyon finom. Én még édesanyámtól így tanultam, mindig így készítjük.
Megjegyzés küldése