A 11. Blogkóstoló háziasszonya Dina (Dina világa), a sorsolás után Zsuzsi (Zsuzsi finomságai) blogját kaptam. Elsőre egy főzeléket választottam (lesz még más is), de szinte csak ötletként használtam, mert én minden receptet módosítok. Most a Kelkáposztafőzelék receptjét dolgoztam át és úgy készítettem el, ahogy szoktam (bocsi Zsuzsi).
Hozzávalók:
- kb. 1 kg. kelkáposzta,
- 5-6 kisebb burgonya,
- só, bors, majoranna, kömény, kevés olaj,
- rántáshoz: olaj, 4-5 evőkanál liszt, kis fej vöröshagyma finomra vágva, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 2 dl tejföl,
Elkészítés:
- A megmosott káposztának eltávolítom a torzsáját és vékony csíkokra vágom. Kevés olajon átpirítom, majd felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózom, borsozom, majd majorannával és köménnyel fűszerezem.
- A burgonyát megtisztítom és kisebb kockákra vágom, majd ezt is a káposztához adom, együtt főnek készre.
- A rántáshoz az olajon üvegesre párolom a vöröshagymát, a lisztet világosra pirítom benne, majd beleteszem a zúzott fokhagymát és egy-két keverés után lehúzom a tűzről. Hozzáadom a pirospaprikát és a káposzta főzőlevét fokozatosan adagolva, mindig simára keverve felhígítom, majd a tejfölt is belekeverem, így adom a káposztához.
- A rántással átforralom. Most sült virslivel tálaltam.
3 megjegyzés:
igen mindent így csinálok én is, bár néha nem pirítom a káposztát, és hagymát egyáltalán nem adok a rántáshoz, ill fokhagymát igen, és addig rotyogtatom, amíg sűrű nem lesz, és tejfölt sem adok hozzá. Ezt a nagyim csinálta, de az alföldön csinálták így, és nekem az jött be :) de ki fogom próbálni a tejfölös megoldást is :)
Kíváncsi vagyok, hogy fog ízleni!
Örülök, hogy sikerült választanod, annak még jobban, hogy mást is kinéztél :) Egyáltalán nem haragszom, mindenki ízlése szerint variálhatja az ételeket :)
Biztosan finom így is.
Megjegyzés küldése