2013. augusztus 19., hétfő

Pácolt csirkemellcsíkok krumplipürével

Ez is egy gyors vacsora vagy ebéd, a pácolást előző este is elkészíthetjük, de elég 1-2 óra is neki.



Hozzávalók:

  • kb. 1/2 kg csirkemell csíkokra vágva,
  • só,
  • 1-2 evőkanál balzsamecet,
  • citromfű és citrombors
  • 1/2 - 1 dl étolaj
  • a krumplipüréhez: krumpli, tej, vaj és só, csipet szerecsendió


Elkészítés:

  1. Először elkészítem a pácot a húshoz. Összekeverem az olajat, balzsamecetet, sót, citromborsot, citromfüvet. Beleteszem a csíkokra vágott csirkemellet, majd hűtőben pihentetem 1-2 órát, vagy egy éjszakát.
  2. Felforrósított serpenyőben hirtelen megsütöm a bepácolódott húst, közben elkészítem a krumplipürét. A krumplipürének kell több idő, mert a hús megsül 8-10 perc alatt.
  3. Uborkasalátával ettük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...