Ez is egy gyors vacsora vagy ebéd, a pácolást előző este is elkészíthetjük, de elég 1-2 óra is neki.
Hozzávalók:
- kb. 1/2 kg csirkemell csíkokra vágva,
- só,
- 1-2 evőkanál balzsamecet,
- citromfű és citrombors
- 1/2 - 1 dl étolaj
- a krumplipüréhez: krumpli, tej, vaj és só, csipet szerecsendió
Elkészítés:
- Először elkészítem a pácot a húshoz. Összekeverem az olajat, balzsamecetet, sót, citromborsot, citromfüvet. Beleteszem a csíkokra vágott csirkemellet, majd hűtőben pihentetem 1-2 órát, vagy egy éjszakát.
- Felforrósított serpenyőben hirtelen megsütöm a bepácolódott húst, közben elkészítem a krumplipürét. A krumplipürének kell több idő, mert a hús megsül 8-10 perc alatt.
- Uborkasalátával ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése