Kevés munkával elkészíthető egytálétel, akár korábban is összerakható, akkor már csak sütni kell, ami 20-25 perc csupán.
Hozzávalók:
- 5 dl rizs,
- 1 cs (450 gr) mirelit vegyes zöldség (ízlés szerint),
- 1 közepes fej hagyma,
- 1 liter víz,
- 50-60 dkg csirkemell,
- só, bors,
- kevés olaj (a csirkemell sütéséhez),
- 8 vékony szelet húsos szalonna (bacon),
- 1 nagy pohár tejföl (450 gr.),
- 15-20 dkg reszelt sajt,
Elkészítés:
- A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpirítom, majd a megmosott és lecsöpögtetett rizst is hozzáadom. Kevergetve pirítom, hozzáadom a zöldséget (nem kell felengedni, mehet bele fagyosan). Amikor már a zöldség is átforrósodott, hozzáadom az 1 liter vizet és lefedve puhára párolom.
- Közben a kisebb szeletekre vágott csirkemellet sózom, borsozom és egy kevés olajon mindkét oldalát megsütöm. A sütőt előmelegítem 190 fokra.
- A húsos szalonnával kibélelek egy kerek tűzálló sütőformát, majd a zöldséges rizs felét beleteszem. Erre fektetem a kisütött csirkemelleket, megkenem kb. 1 dl tejföllel és megszórom egy maréknyi sajttal. Erre jön a rizs másik fele a maradék tejföl végül megszórom a reszelt sajttal.
- A sütőben 190 fokon 20-25 percig sütöm.
- A sütőből kivéve néhány perc pihenés után tortaszerűen szeletelve tálalom.
3 megjegyzés:
Kedves Vea!
Nem megjegyzésem van, hanem egy meglepetésem a azámodra. Kérlek nézz be hozzám a Lívia konyhasarka blogba.
Üdv. Lívia
Kedves Vea!
Szeretem a blogodat nézegetni, olvasgatni, ezért úgy gondoltam, hogy invitállak az "Egy jó szó" játékba, amit Eszter talált ki. Küldök Neked "Egy jó szó"-t, és ez a bejegyzés egy pontot jelent Neked a játékban.
Katt ide:
http://eszterszappan.blogspot.com
Lívia!
Köszönöm szépen :)
Megjegyzés küldése