2011. március 17., csütörtök

Rakott csirkemell

Kevés munkával elkészíthető egytálétel, akár korábban is összerakható, akkor már csak sütni kell, ami 20-25 perc csupán.


Hozzávalók:
  • 5 dl rizs,
  • 1 cs (450 gr) mirelit vegyes zöldség (ízlés szerint),
  • 1 közepes fej hagyma,
  • 1 liter víz,
  • 50-60 dkg csirkemell,
  • só, bors,
  • kevés olaj (a csirkemell sütéséhez),
  • 8 vékony szelet húsos szalonna (bacon),
  • 1 nagy pohár tejföl (450 gr.),
  • 15-20 dkg reszelt sajt,


Elkészítés:
  1. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpirítom, majd a megmosott és lecsöpögtetett rizst is hozzáadom. Kevergetve pirítom, hozzáadom a zöldséget (nem kell felengedni, mehet bele fagyosan). Amikor már a zöldség is átforrósodott, hozzáadom az 1 liter vizet és lefedve puhára párolom.
  2. Közben a kisebb szeletekre vágott csirkemellet sózom, borsozom és egy kevés olajon mindkét oldalát megsütöm. A sütőt előmelegítem 190 fokra.
  3. A húsos szalonnával kibélelek egy kerek tűzálló sütőformát, majd a zöldséges rizs felét beleteszem. Erre fektetem a kisütött csirkemelleket, megkenem kb. 1 dl tejföllel és megszórom egy maréknyi sajttal. Erre jön a rizs másik fele a maradék tejföl végül megszórom a reszelt sajttal.
  4. A sütőben 190 fokon 20-25 percig sütöm.
  5. A sütőből kivéve néhány perc pihenés után tortaszerűen szeletelve tálalom.




3 megjegyzés:

Lívia írta...

Kedves Vea!

Nem megjegyzésem van, hanem egy meglepetésem a azámodra. Kérlek nézz be hozzám a Lívia konyhasarka blogba.

Üdv. Lívia

Lívia írta...

Kedves Vea!

Szeretem a blogodat nézegetni, olvasgatni, ezért úgy gondoltam, hogy invitállak az "Egy jó szó" játékba, amit Eszter talált ki. Küldök Neked "Egy jó szó"-t, és ez a bejegyzés egy pontot jelent Neked a játékban.
Katt ide:
http://eszterszappan.blogspot.com

Vea írta...

Lívia!
Köszönöm szépen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...