2014. szeptember 15., hétfő

Resztelt máj

Csirkemájból készítettem, párolt rizzsel. Lehet, hogy nem így készül hivatalosan, nálam viszont ilyen.


Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemáj szív nélkül,
  • 1 jó nagy fej vöröshagyma, vagy két kisebb,
  • só, bors, majoránna, kevés piros paprika.



Elkészítés:

  1. A májat megtisztítom egy-két darabra felvágom. A hagymát félkarikára szeletelem.
  2. Kevés olajon a hagymát megfonnyasztom és hozzáadom a májat, fűszerezem, kevés vizet öntve alá készre főzőm. Kb. 20 perc az egész. Érdemes próbaképp egy májat elvágni, hogy a közepe nehogy nyers maradjon. De vigyázni kell, mert ha túlfő kemény lesz!
  3. Párolt rizzsel tálaltam, de jó hozzá a főtt krumpli is.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...