2014. szeptember 14., vasárnap

Őszibarackos tejes pite - Blogkóstoló 18.

A 18. blogkóstoló házigazdája Vöröskaktusz, aki a sorsolásnál nekem Serpenyővirtuóz blogját sorsolta. Még nem jártam nála, ezért örültem neki, hogy számomra eddig ismeretlen blogot ismerhetek meg. 
A Gyümölcsös tejes pite receptjét választottam elkészítésre. Én őszibarackot tettem bele, de mivel a barack, amit vettem sajnos annyira ízetlen volt, hogy egy kis fahéjas cukorral előzőleg megszórtam és így került a tésztára.

Nem is értem, hogy eddig miért nem készítettem ezt az igen egyszerű és nagyon gyorsan elkészülő süteményt. Már langyosan lehet enni, sőt úgy a legfinomabb. Elég változatossá tehető sokféle gyümölccsel, de simán lekvárral is jó lehet. Biztosan fog még készülni ez a tulajdonképpen tepsiben sülő palacsinta.

Hozzávalók:
  • 1 liter tej,
  • 1/2 kg liszt (a fele rétes liszt lett nálam),
  • 20 dkg cukor,
  • 5 db tojás,
  • 4-5 db őszibarack, hozzá kevés fahéjjal elkevert cukor,
  • a tepsibe olaj.



Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítem 220 fokra, a nagy tepsibe öntök annyi olajat, hogy bevonja az alját teljesen. A barackot megtisztítom, kisebb kockákra vágom és megszórom a fahéjjal elkevert 1 evőkanálnyi kristálycukorral.
  2. A tojásokat kikeverem a cukorral. A kétféle lisztet elkeverem és a tejjel felváltva folyamatos keverés közben adagolom a tojásos cukorhoz. Sima tésztát kell kapni.
  3. Az elkészült tésztát beleöntöm a tepsibe és rászórom a barackot. 
  4. Kb. 20-25 perc alatt sül meg.


Vöröskaktusznak köszönöm a játékot, a receptet pedig Serpenyővirtuóznak.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...