Kívül áfonyalekvárral töltött piskótatekercs, belül sok-sok körte és még babapiskóta. Nagyon finom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyZdTG1uLQuhqagwhnGTwrSLpKPIpMJVGG908jl9f1XxJgkBzDNN6h7Au87qLjaLzuER1Q-phCIeP8YSpz3tYpgTFwdDiggsHOW6iixrxmHQRxiO8n2I_TI6eKL-uCx2LVY41UXGs9CAR9/s400/DSCN1042.JPG)
Hozzávalók:
a piskótatekercshez:
- 6 db tojás,
- 6 evőkanál kristály cukor,
- vanília,
- 6 evőkanál finom liszt,
- 3 evőkanál hideg víz,
- 1 evőkanál étolaj,
- 1 üveg áfonyalekvár.
a töltelékhez:
- 1 kg körte (nálam vilmos),
- 1 cs. vaníliás pudingpor,
- 1 cs. babapiskóta,
- kevés cukor és vanília a kompóthoz.
Elkészítés:
- A piskótatésztát (robotgépben: tojásfehérje+cukor+tojások sárgája+víz+olaj majd beleszitálva a liszt) sütőpapírral borított tepsiben (ami a sütőhöz van) sütöttem meg 15 perc alatt 180 fokon. A megsült piskótát egy porcukorral behintett konyharuhára borítottam, nyújtófával elegyengettem, sütőpapírt lehúztam róla és megkentem a lekvárral még melegen. Rögtön feltekertem konyharuha segítségével (a konyharuhát nem beletekerve, de rajta hagyva). Így hűlt ki. Akkor szeleteltem fel.
- Amíg a piskóta hűlt elkészítettem a tölteléket. A körtéket mostam, hámoztam, kisebb kockákra vágtam és cukorral, vaníliával ízesítve kompótot főztem belőle. Ezt egy csomag vaníliás pudingporral sűrítettem be. Kicsit hagytam hűlni, úgy hogy ne dermedjen még meg.
- Egy gömb alakú üvegtálat kibéleltem a piskótatekercs szeletekkel, megtöltöttem a körte felével, ide került egy réteg babapiskóta, majd rá a maradék kötés puding. Ezt lezártam egy sor babapiskótával, ez lett a torta alja.
- Egy éjszakára hűtőbe került tálalás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése