Ezt a tortát ajándékba készítettem, és mivel nem aznap fogyasztották, a tejszínkrém helyett főzött krémet tettem bele. És pont emiatt nincs is kép szeletről, pedig a főzött mascarponés krém és a meggyes krém váltakozva körbe-körbe lett betöltve. Biztosan jól mutatott.
Hozzávalók:
- A piskótához: 6 db tojás,
- 6 evőkanál cukor,
- vanília,
- 5 evőkanál liszt,
- 2 evőkanál kakaó
Meggyes töltelékhez:
- 2 üveg meggybefőtt (a levéből kell 5 dl) és tegyünk félre a meggyből a díszítéshez
- 6,5 dkg étkezési keményítő (kukorica),
- ízlés szerint cukor és fahéj,
Mascarponés főzött krém:
- 1/2 l tej,
- 4 evőkanál liszt,
- 25 dkg mascarpone,
- 20 dkg porcukor,
- vanília
Szirup a lapok locsolásához:
- 1 dl víz,
- kb. 10 dkg cukor,
- ízlés szerint rum.
Díszítéshez:
- 1,5-2 dl tejszín,
- 1 cs.habfixáló,
- ostyarúd,
- csokoládé (kb. 3-4 dkg)
Elkészítés:
- A piskótát 24-cm-es tortaformában sütöttem meg, majd kihűlés után három lapba vágtam.
- A meggyes töltelékhez a meggy levét (5 dl) kikevertem a keményítővel (6,5 dkg), hozzáadtam a cukrot és a fahéjat, majd tűzre téve besűrítettem, belekevertem a meggyet és kihűtöttem.
- A mascarponés krémhez, a tejet és a lisztet simára kevertem és tűzre téve sűrűre főztem, majd azt is kihűtöttem. A mascarponét kikevertem a cukorral és vaníliával, majd a kihűlt főzött krémmel is elkevertem.
- A vízből és cukorból szirupot főztem majd hozzáadtam a rumot, olyan 2 evőkanálnyit, majd ezt is kihűtöttem.
- A meggyes tölteléket és a mascarponés krémet is habzsákba szedtem és a sziruppal meglocsolt piskóta lapokra felváltva körbe-körbe rányomtam őket. A harmadik lapot csak a fehér krémmel kentem meg, és az oldalát is bevontam vele. Körbe raktam az ostyarudakkal és rákötöttem a szalagot.
- A torta szélét a tejszínhabbal és a maradék meggyszemekkel díszítettem a közepére krumplihámozóval faragtam a csokoládét.
2 megjegyzés:
De szép, és milyen finom lehet... :)
Gabriella! Köszönöm. A maradék hozzávalókból készítettem desszertet, csak azt tudtuk megkóstolni. Igen, nagyon finom volt. :)
Megjegyzés küldése