2010. november 2., kedd

Kifőztük Karácsony - adománygyűjtő különszám



"A nyár folyamán a főzés alapanyagai, a zöldségek, gyümölcsök nagy része nem érett be, vagy csak sokkal kevesebb a megszokottnál. Mert ez az év, ez a nyár, nem a szokásos volt."


"Jött az árvíz, jöttek a hatalmas viharok, a soha nem látott mennyiségű esők, a jég. Olyan természeti katasztrófák sújtották az országot, amivel az egyes területen élők közül mindenki nehezen birkózott meg, még azok is, akiknek nincsenek megélhetési problémái. Családok vesztették el az otthonukat, a megélhetést jelentő földet, az állatokat, mindent. Az árvízzel sújtott területeken élők megtapasztalták, hogy milyen átmeneti otthonokban élni, iskolákban, tornatermekben tölteni az éjszakát, a napokat. Megélni, hogy nincs ennivaló, megélni, hogy egyáltalán nem biztos, másnap lesz valamilyen étel, amit a család elé tehetnek."
A lapot át lehet lapozni itt kicsinyített formában. Ezen az oldalon megtalálható  minden tudnivaló az adományozás menetéről is. Valamint itt lehet figyelemmel kísérni az eddig felajánlott és befolyt összeget is.
Az akcióban résztvevő összesen 115 blogger közreműködésével készítettünk egy karácsonyi – pdf formátumban megjelenő – kiadványt, melyben karácsonyi ételek, italok, karácsonyi gasztro- és kézműves ajándékötletek kaptak helyet. Megkerestük a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet, hogy segítségükkel az összegyűjtött adományokat rászoruló gyerekek és családjuk számára eljuttassuk.
Hogyan segíthet?
Nincs minimum, nem számít, hogy Ön esetleg csak kisebb összeggel tud hozzájárulni, mert a Magyar Élelmiszerbank a befolyó összegek minden forintjából élelmiszereket juttat el a rászoruló gyermekes családoknak, de természetesen több pénzből több gyermeknek lehet szebb karácsonya.
Az adományozással és a receptkönyv letöltésével nem ér véget az akció. A Magyar Élelmiszerbank beszámol az adományok célba juttatásáról, képeket is láthatunk majd azokról,  akiknek Ön is segített szebbé tenni az ünnepeket.

(Az Ön által utalt összeg beérkezésekor, az adatok beazonosításával kiküldünk Önnek az adatoknál, és az utalásnál megadott e-mail címre (fontos, hogy ezek egyezzenek!) egy letöltőkódot, amivel a Kifőztük Karácsony kiadványt letöltheti.)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...