Hozzávalók:
- 4-5 db alma,
- 4 db tojás,
- 10 evőkanál cukor,
- vanília,
- 4 evőkanál búzadara,
- 10 dkg darált mák,
- 10 dkg liszt,
- 1 dl tej,
- 1 dl olaj,
- 1 csomag sütőpor.
Elkészítés:
- Az almákat megtisztítom, a héját is levágom, majd kisebb kockákra darabolom, kevés citromlével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg.
- A lisztet, a mákot, a búzadarát és a sütőport összekeverem.
- A sütőt begyújtom 180 fokra és egy közepes tepsit kivajazok, kilisztezek.
- A tojások sárgáját jól kikeverem a cukorral, vaníliával az olajjal és a tejjel.
- A tojások fehérjéből kemény habot verek, majd a tojássárga krémhez felváltva a lisztes-mákos keverékkel hozzákeverem óvatosan, hogy a hab ne törjön meg.
- Legvégén keverem bele az almakockákat és a tepsibe simítom. Nagyjából 30 perc alatt sül meg. Porcukorral meghintve, langyosan a legfinomabb.
5 megjegyzés:
A mák és az alma jó páros együtt. Tetszik a sütid, kipróbálom. :)
Örülök, hogy tetszik. Nem fogod megbánni, ha kipróbálod.
Ez aztán fincsi lehet! Tetszik! :)
Az bizony :)
Ezt nagyon szeretem, van is a blogomon, csak porcukor nélkül. Nagyon szép lett a tiéd! :)
Megjegyzés küldése