2014. augusztus 13., szerda

Baconos, tejszínes szűzpecsenye

Nagyon finom étel, olcsóbban elkészíthető sertés combból is vagy csirkemellből akár.



Hozzávalók:

  • 1 db sertés szűzpecsenye (kb. 60-70 dkg)
  • 35-40 dkg gomba (nálam csiperke, de ízlés szerint jó bármilyen),
  • hajszál vékonyra szeletelt bacon szalonna, kb. 10-12 szelet (attó függ, hogy a szűzpecsenyét mennyi szeletre tudtuk vágni),
  • 1/2 liter habtejszín (nem főzőtejszín!!!),
  • só, bors, pirospaprika, olaj, kevés vaj a tál kikenéséhez. 


Elkészítés:

  1. A sertés szűzpecsenyét (vagy más húst) ujjnyi vastag szeletekre vágom, sózom, borsozom  és körbe tekerem a baconnal (nem az oldalán körbe, hanem alul-fölül), és kevés olajon forró serpenyőben mindkét oldalán kissé elősütöm, majd félreteszem. 
  2. A gombát megtisztítom és szeletekre vágom, majd az olajon hirtelen átpirítom. Egy jénait vagy tepsit kikenek vajjal és a gombát szétterítem benne, kissé megsózom majd erre egymás mellé fektetem a hússzeleteket. 
  3. A tejszínhez egy kevés pirospaprikát keverek és ráöntöm a húsra. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 1 órát, a végén nagyobb hőfokra állítva pirítok még rajta. (Ha csirkemellből készül sokkal hamarabb készen van!)
  4. Párolt rizzsel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...