2014. május 4., vasárnap

Diós-kakaós torta

Ez volt a Húsvéti tortánk! Igazán egyszerű és költségkímélő. Tetején tejszínhab és kakaó. A tejszínhab azért így került a tortára, mert igazán nem akart felverődni, ezért csak rákanalaztam és megszórtam kakaóporral.

Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 5 evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál kakaó,
  • 2 mokkáskanál ecet,
  • A krémhez:
  • 1/2 liter tej,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 3 evőkanál darált dió,
  • 20 dkg puha vaj,
  • 25 dkg porcukor,
  • 2 evőkanál kakaópor,
  • A tetejére:
  • 2 dl tejszínhab,
  • 1 cs. habfixáló,
  • 1 evőkanál porcukor,
  • hajszálnyi kakaópor.



Elkészítés:
  1. A piskótához a tojások fehérjét az ecettel elkezdem felverni, apránként hozzáadom a cukrot és amikor már kemény a hab, egyesével beledolgozom a tojások sárgáját. Végül a kakaóval összekevert lisztet rászitálom a krémre több részletben és óvatosan beleforgatom.
  2. 24 cm-es tortaformában 180 fokon sütöm. Ha kihűlt 3 lapba vágom.
  3. A krémhez a tejet a lisztet és a diót összefőzöm, kihűtöm. A puha vajat a porcukorral és a kakaóval kikeverem, majd beledolgozom a főzött krémet is.
  4. Kívül-belül betöltöm a piskótát. A tetejére a porcukorral és habfixálóval felvert tejszínt kanalazom, majd a hajszálnyi kakaóporral megszórom.


1 megjegyzés:

Csigabige írta...

Szerintem így is nagyon guszta lett a süti és biztos vagyok benne, hogy fincsi is volt! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...