Hozzávalók:
- Kb. 80 dkg kocka alakú háztartási keksz,
- 2 l és 1 dl tej,
- vanília,
- 6-8 evőkanál cukor,
- 2-2 csomag pudingpor, vaníliás, csokoládés vagy ízlés szerint,
a csokoládémázhoz:
Elkészítés:
- Egy dl tejet a vaníliával felmelegítek, egy nagy magas falú tepsit vékonyan kivajazok.
- A vaníliás tejbe belemártom a kekszet és kirakom a tepsi alját.
- Elkészítem a csokoládés pudingot (2 zacskó puding, 1 l tej és 3-4 evőkanál cukor). Még forrón a kekszre öntöm és rögtön kirakom a kekszekkel.
- A vaníliás pudingot is megfőzöm, a kekszre öntöm és rögtön befedem kekszekkel. Hagyom dermedni.
- Elkészítem a csokoládéöntetet: a cukrot a kakaóval és tejjel felforralom, majd a tűzről levéve hozzáadom a vajat. Amikor teljesen felolvadt a vaj és kezd sűrűsödni a máz ráöntöm a süteményre. Ha kihűlt hűtőbe teszem és néhány óra múlva tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése