2011. január 23., vasárnap

Mágnás diós pite



Hozzávalók:

Tésztához:
  • 30 dkg liszt, 
  • 1 cs. sütőpor, 
  • 22 dkg vaj, 
  • 10 dkg cukor, 
  • 1 db tojás, 
  • 1 db citrom,

diókrémhez: 
  • 20 dkg cukor, 
  • 3 db tojás, 
  • 15 dkg dió, 
  • 1 cs. vaníliás cukor 

valamint: 
  • kb. 25 dkg baracklekvár (de ízlés szerint más lekvárral is jó)

Elkészítés:

Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és a sütőt bemelegítjük 180 fokra. 

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojást, a citrom lereszelt héját és levét . Alaposan összegyúrjuk, majd a tészta kétharmad részét kis ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és a tepsibe fektetjük.



Megkenjük a lekvárral és elkészítjük a diókrémet. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót és a vaníliás cukrot, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját. Ezt a krémet elsimítjuk a tésztán (a lekvárra kenjük).





A maradék tésztából vékony hurkákat sodrunk és rácsszerűen a diókrémre fektetjük. A sütőben kb. 30-35 percig sütjük. 





A tepsiben legalább langyosra kihűtjük, mielőtt felvágjuk.


Kockákra vágva tálaljuk. Néhány napig valószínűleg friss maradna, de nem tudtam még kipróbálni.


2 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon finom sütemény, és így a képekkel bemutatva szuper. Nálunk sem érne meg hosszú időt.:)

Aliz írta...

Nagyon jól néz ki ez a süti.:)
Légy szíves nézz be hozzám, kapsz tőlem valamit.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...