Csak egy egyszerű főzelék, ahogy én csinálom saját magamnak, mert a gyerekeim nem szeretik. Ők a karalábét csak nyersen eszik meg. Feltétként egy nagyon gyors pörkölt csirkemellből. Új karalábéból a legfinomabb.
Hozzávalók: (2 személyre elég ez az adag)
- 2 db nagyobb karalábé,
- 1 pici fej hagyma,
- 1 csokor petrezselyem,
- kevés olaj és vaj,
- só, bors, hajszálnyi pirospaprika,
- 1 kis doboz tejföl,
- 1 evőkanál liszt.
Elkészítés:
- A karalábét megtisztítom és kockára vágom, a vöröshagymát finomra és a petrezselymet is.
- Kevés olajon és pici vajon a hagymát megpárolom, majd ráteszem a karalábét, sózom és borsozom és a pirospaprikát is hozzáadom. Jól átforgatom, majd annyi vízzel öntöm fel (húslevessel is lehet), hogy épp ellepje.
- Amikor a karalábé puha, a tejfölt kikeverem a liszttel és egy kevés főzőlével, majd ezzel behabarom a főzeléket és a petrezselymet is hozzáadom. Jól átforralom és kész, lehet enni.
Ha ennél is gyorsabban kell elkészülni, akkor jó lesz rá egy kis sült virsli is, persze ha kapunk normálisat.
Még nem ettem karalábé főzeléket, de nagyon gusztának tűnik. Lehet, hogy kipróbálom :)
VálaszTörlésAjánlom nagyon,és ráadásul az új karalábéból nagyon hamar készen van!
VálaszTörlés