A kalács receptjét Moha oldalán találtam azzal a gyönyörű kaláccsal, amit sütött. Ő pedig Farkas Vilmostól vette, akinek az oldalán van videó a kalács készítéséről, valamint a hatos fonásról.
Én pedig hiába néztem meg többször is, a fonás mégsem lett tökéletes, de sebaj, a kalács nagyon-nagyon finom.
A receptet nem írom le, mindkét oldalon megtalálható, annyi cukrot tettem bele, amennyit Moha, szerintem úgy volt jó. A dagasztást a kenyérsütő gép végezte helyettem, de keleszteni kivettem egy tálba. A formázott kalácsot a 35 fokra bekapcsolt sütőben kelesztettem, és légkeveréssel sütöttem 190 fokon (ahogy Farkas Vilmosnál láttam).
Nagyon nagyon szép. Már én is megsütöttem ezt a receptet. Nem is olyan bonyolult az a 6os fonás :)
VálaszTörlésKedves GasztroMano!
VálaszTörlésKöszönöm! Valóban nem annyira bonyolult, ha már az ember belejött, de én rosszul kezdtem el, és nem akartam visszatekerni az elejéig. Azért így is elfogyott elég hamar.