Hozzávalók a diós piskótához:
- 6 db tojás,
- 6 evőkanál cukor,
- 5 evőkanál liszt,
- 2 evőkanál darált dió.
A hozzávalókból 24 cm-es tortaformában megsütöm a piskótát, majd amikor teljesen kihűlt 3 lapba vágom.
Hozzávalók a diókrémhez:
- 1/2 l tej,
- 4 evőkanál liszt,
- 25 dkg mascarpone,
- kb. 20 dkg porcukor (ízlés szerint, ennyivel nem túl édes),
- vanília (igazi a legjobb),
- 4-5 evőkanál darált dió (a diót darálás előtt jó egy picit megpirítani száraz serpenyőben)
A tejből és a lisztből főzött krémalapot készítek, teljesen kihűtöm. A mascarponét a cukorral, a vaníliával és a dióval összekeverem és hozzáadom a hideg főzött krémet. Ezzel töltöm meg a tortát, és kívül is bevonom vele. Tejszínhabbal és darált dióval díszítem.
Meseszépek a tortáid! Gratulálok a blogodhoz. :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Szerencsére nagyon finomak is.
VálaszTörlésNagyon jó recepteket találtam én is, ízlésesen elkészítve!!! Gratulálok! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen :)
VálaszTörlés