Hozzávalók:
kakaós piskótához:
- 6 db tojás,
- 5 evőkanál liszt ( 2 ek. rétesliszt és 3 ek. finom liszt),
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
- 6 evőkanál cukor.
- pár csepp ecet,
- 3 teáskanál étolaj.
krémhez:
- 1/2 kg eper (néhány szemet a díszítéshez félre kell tenni),
- 1 cs. eper ízű pudingpor (főzős), (ha nincs, akkor a vaníliás is jó),
- 1 evőkanál zselatin,
- 4-5 evőkanál cukor,
- 4 dl habtejszín.
díszítéshez:
- 2 dl tejszín,
- 2 evőkanál porcukor,
- 1 cs. habfixáló,
- eper.
Elkészítés:
- Egy 24 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral és bemelegítem a sütőt 180 fokra. A tojások fehérjét a néhány csepp ecettel elkezdem felverni, majd fokozatosan s cukrot is hozzáadva kemény habot verek belőle. Ezután egyenként a tojások sárgáját is hozzáadom. A lisztet a kakaóval összekeverem és a tojásos krémre szitálom. elkeverem, majd az olajat is beleteszem. Kb. 40-45 percig sütöm.
- A formában hagyom kihűlni, majd rácsra borítom és eltávolítom a papírt. Három lapba vágom.
- Amíg a piskóta sül és hűl, elkészítem a krémet.
- Az epret megtisztítom, feldarabolom és turmixolom. Leszűröm (4 dl-nek kell lennie) és hozzáadom a pudingport, a cukrot és a zselatint, jól elkeverem és egy lábasba öntve sűrű krémet főzök belőle. Langyosra hűtöm, majd a közben kemény habbá vert tejszínbe kanalanként beleforgatom.
- Megtöltöm a tortát a krémmel, úgy hogy jusson az oldalára és a tetejére is.
- Végül a cukorral és a habfixálóval felvert tejszínhabbal és a félretett eperrel díszítem.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése