Már olyan sokan megsütötték előttem, hogy épp itt volt az ideje, hogy én is kipróbáljam. Receptet több blogon találtam, de Szemirámiszé alapján készítettem el kevés változtatással. Ezennel köszönöm neki a receptet és a fázisfotókat, ami alapján igazán gond nélkül kivitelezhető ez a kenyér. Ajándékba készítettem, de állítólag nagyon finom is lett.
Csak a hozzávalókat írom le, mert Szemirámisznál minden le van írva, nála meg lehet találni.
Hozzávalók:
- 10 dkg rétesliszt,
- 20 dkg kenyérliszt (BL-80),
- 45 dkg finomliszt,
- 2 evőkanál burgonyapehely lett volna a terv, de egy kis maréknyi előző napról maradt krumplipürét tettem a tésztába (az eredeti receptben 15 dkg reszelt sajt volt, ezt most én kihagytam),
- 2,5 dl tej,
- 1,5 dl olaj,
- 3 db tojás,
- 1 kocka élesztő (5 dkg), (Szemirámisz 4 dkg-ot ír, de nem akartam meghagyni 1 dkg-ot),
- 1 kiskanál cukor,
- 3 kiskanál cukor,
- a kenéshez: 10 dkg olvasztott vaj,
- tetejére: 1 tojás sárgája és 2 evőkanál tej felverve, valamint kevés szezám- és lenmag.
Tökéletes lett! :)
VálaszTörlésKöszönöm :)
VálaszTörlésGyönyörű szép! :)
VálaszTörlésOlyan szép lett Vera!!
VálaszTörlésKöszi :) Én is meg vagyok elégedve vele. A tészta nagyon jó, könnyen formázható. És még finom is lett :)
VálaszTörlés