Hozzávalók:
- 8 dkg étcsokoládé,
- 5 db tojás,
- 22 dkg cukor,
- 1/2 cs. vaníliás cukor,
- 25 dkg tehéntúró,
- 25 dkg ricotta (ha nem kapunk, ehelyett is jó a tehéntúró),
- 25 dkg mascarpone,
- 1 cs. vaníliaízű pudingpor (főzős),
- 8 dkg vaj,
- 13 dkg liszt,
- 1/4 teáskanál sütőpor,
- 1 dkg kakaópor,
- a tepsi kikenéséhez kevés margarin és beszórni kevés búzadara.
Elkészítés:
Egy közepes vagy annál kicsit kisebb tepsit kikenek margarinnal és beszórom egy kevés búzadarával. A sütőt előmelegítem 175 fokra. 5 dkg csokoládét durvára darabolok, 4 tojást habosra keverek 14 dkg cukorral és a vaníliás cukorral.
Ez azért 6 db tojás, mert másfélszeres adagot készítettem.
A túrót és a ricottát áttöröm, elkeverem a mascarponéval, a tojásos krémhez adom, végül belekeverem a pudingport és a csokoládét. Belesimítom az előkészített tepsibe és kb. 25-30 percig sütöm.
Amíg a tészta sül a vajat kikeverem a maradék cukorral, beledolgozom a megmaradt 1 db tojást. A sütőport és a kakaót elkeverem a liszttel, majd a vajas keverékkel.

A tésztát csillagcsőrös habzsákba szedem és a sütőből kivett elősütött süteményre nyomom rácsszerűen.
Most visszateszem a sütőbe és a hőt 200 fokra emelve még kb. 15 percig sütöm.
A maradék csokoládét megolvasztom és a süteményre csorgatom. (Ezt én most kihagytam, és az összes csokoládét a túrókrémbe tettem bele. A kihűlt és kockákra vágott süteményt porcukorral megszórva tálaltam.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése