A recept természetesen Limarától való, melyet leírok, mert néhány helyen változtattam rajta. És más tölteléket raktam bele. A kiflik nagyon-nagyon finomak lettek, máskor is sütök és más töltelékkel is ki fogom próbálni. Másnap reggel is finom volt, puha maradt. Bár igaz, hogy egyetlen egy maradt csak reggelre.
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej,
- 0,5 dl olaj,
- 1,5 teáskanál só,
- 20 dkg öregtészta,
- 50 dkg BL 80-as liszt, (ehelyett én 30 dkg réteslisztet és 20 dkg simalisztet, valamint 1 teáskanálnyi sikért használtam),
- 1 teáskanál cukor,
- 1,5 dkg friss élesztő,
- a töltelékhez: 1 kis fej vöröshagyma, 1 kevés vékonyra szelt bacon,
- 1 db tojás lekenni,
- kevés szezám- ill. lenmag megszórni.
- Ahozzávalókat kenyérsütőgépbe teszem (tej, olaj, só, öregtészta, liszt, cukor, élesztő sorrendben), megdagasztatom és kelesztőtálba átteszem. Kb. 1-1,5 órán keresztül kelesztem.
- A megkelt tésztából egy jó nagy kört nyújtok, és 16 cikkre vágom.
- A tölteléket a kelesztés alatt elkészítem (egy kis olajon a finomra vágott hagymát és bacont sóval, borssal kissé megpirítom), majd a cikkek szélesebb végére teszek egy-egy kupacot belőle.
- A kifliket szorosan feltekerem, úgy hogy a tésztát kissé nyújtom előtte.
- A megformázott kifliket sütőpapírral bélelt nagy sütőlemezre vagy tepsire teszem, nem túl közel egymáshoz mert még rendesen megnőnek.
- A kifliket letakarom és hagyom őket duplájukra kelni. Addig a sütőt előmelegítem 200 fokra.
- A felvert tojással lekenem őket és megszórom lenmaggal vagy szezámmaggal vagy vegyesen.
- Limara receptjében a sütési idő kb. 15 perc. Nálam a kiflik 30 percig sültek.
Nagyon szépek!
VálaszTörlésCsodaszépek lettek!:)A töltelék mennyei lehet! Köszönöm, hogy kipróbáltad! :)
VálaszTörlésKöszönöm a dicséreteket. Biztosan többször fog ilyen kifli készülni.
VálaszTörlés