Ezt a tortát ajándékba készítettem, és mivel nem aznap fogyasztották, a tejszínkrém helyett főzött krémet tettem bele. És pont emiatt nincs is kép szeletről, pedig a főzött mascarponés krém és a meggyes krém váltakozva körbe-körbe lett betöltve. Biztosan jól mutatott.
Hozzávalók:
- A piskótához: 6 db tojás,
- 6 evőkanál cukor,
- vanília,
- 5 evőkanál liszt,
- 2 evőkanál kakaó
Meggyes töltelékhez:
- 2 üveg meggybefőtt (a levéből kell 5 dl) és tegyünk félre a meggyből a díszítéshez
- 6,5 dkg étkezési keményítő (kukorica),
- ízlés szerint cukor és fahéj,
Mascarponés főzött krém:
- 1/2 l tej,
- 4 evőkanál liszt,
- 25 dkg mascarpone,
- 20 dkg porcukor,
- vanília