2013. április 21., vasárnap

Mákos-diós zserbó - Blogkóstoló 8.

A 8. blogkóstoló házigazdája Hani az Ízemlékek blog gazdája. A sorsoláson nekem Isabella blogja jutott, ahonnan lehetőség szerint húsvétra is illő receptet kellett találnom. Így esett a választásom a zserbóra, amit teljesen természetesen rendesen át is variáltam. Mivel nem volt már annyi dióm, amennyi kellett volna, ezért úgy gondoltam, hogy mákot is használok hozzá, ezért a tésztából öt lapot nyújtottam, és felváltva töltöttem meg mákkal és dióval.



Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt,
  • 2 dkg friss élesztő,
  • 1 db tojás sárgája,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 1 dl langyos tej,
  • 12 dkg zsír (disznózsírt használtam),
  • kb. 20-20 dkg darált dió és mák (hajszállal kevesebb volt a mák is és a dió is),
  • 10-10 dkg porcukor,
  • 1-1 kisebb üveg házi barack- ill. ribizli lekvár (a ribizli lekvárt a mák alá kentem, a barackot a dió alá),
  • A mázhoz: 6 evőkanál víz, 6 evőkanál cukor, 2 evőkanál kakaó, 6 dkg vaj.


2013. április 5., péntek

Rakott piskóta

Ez egy nagyon egyszerű és gyors desszert. Készítettem egy magas piskótát viszonylag kis tortaformában, azt négy lapra vágtam és egyszerűen meglocsoltam a megfőzött, még forró pudinggal. Kihűlés után tejszínhabbal díszítettem.



Hozzávalók:
  • 6 db tojás,
  • 6 evőkanál liszt,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 1 liter tej,
  • 2 cs. főzős pudingpor (különböző ízű), nálam vaníliás és csokoládés,
  • 8 evőkanál cukor,
  • díszítéshez: 2 dl habtejszín, kevés porcukor, tortadara


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...