A 8. blogkóstoló házigazdája Hani az Ízemlékek blog gazdája. A sorsoláson nekem Isabella blogja jutott, ahonnan lehetőség szerint húsvétra is illő receptet kellett találnom. Így esett a választásom a zserbóra, amit teljesen természetesen rendesen át is variáltam. Mivel nem volt már annyi dióm, amennyi kellett volna, ezért úgy gondoltam, hogy mákot is használok hozzá, ezért a tésztából öt lapot nyújtottam, és felváltva töltöttem meg mákkal és dióval.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt,
- 2 dkg friss élesztő,
- 1 db tojás sárgája,
- 1 evőkanál cukor,
- 1 dl langyos tej,
- 12 dkg zsír (disznózsírt használtam),
- kb. 20-20 dkg darált dió és mák (hajszállal kevesebb volt a mák is és a dió is),
- 10-10 dkg porcukor,
- 1-1 kisebb üveg házi barack- ill. ribizli lekvár (a ribizli lekvárt a mák alá kentem, a barackot a dió alá),
- A mázhoz: 6 evőkanál víz, 6 evőkanál cukor, 2 evőkanál kakaó, 6 dkg vaj.