2013. március 29., péntek

Fonott kalács

A kalács receptjét Moha oldalán találtam azzal a gyönyörű kaláccsal, amit sütött. Ő pedig Farkas Vilmostól vette, akinek az oldalán van videó a kalács készítéséről, valamint a hatos fonásról.
Én pedig hiába néztem meg többször is, a fonás mégsem lett tökéletes, de sebaj, a kalács nagyon-nagyon finom.



A receptet nem írom le, mindkét oldalon megtalálható, annyi cukrot tettem bele, amennyit Moha, szerintem úgy volt jó. A dagasztást a kenyérsütő gép végezte helyettem, de keleszteni kivettem egy tálba. A formázott kalácsot a 35 fokra bekapcsolt sütőben kelesztettem, és légkeveréssel sütöttem 190 fokon (ahogy Farkas Vilmosnál láttam).

2013. március 10., vasárnap

Áfonyás-ribizlis piskóta

Ehhez a süteményhez nem is kellene receptet írni, annyira egyszerű. Csak egy egyszerű piskóta sok gyümölccsel. Természetesen másféle gyümölcs is jó. 



Hozzávalók:

  • 8 db tojás,
  • 8 evőkanál liszt,
  • 8 evőkanál cukor,
  • 1 nagy zacskó mirelit ribizli,
  • kis doboz áfonya,
  • 4-5 evőkanál barna cukor.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...