2013. augusztus 31., szombat

Áfonyás-mascarponés desszert

Ez egy valóban 5 perces desszert és akármilyen gyümölccsel jó!


Hozzávalók:  (4 ilyen, a képen látható tálkához)

  • 25 dkg mascarpone, 
  • 2 dl tejszín,
  • 1 citrom lereszelt héja, és kevés leve,
  • vanília,
  • 3-4 evőkanál porcukor, ill. ízlés szerint,
  • 10 dkg áfonya


Elkészítés:

  1. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem. a mascarponét kikeverem a vaníliával és a citrom héjával és levével, majd óvatosan hozzákeverem a felvert tejszín felét.
  2. Az áfonya felét botmixerrel összetöröm, nem teljesen pépesre, inkább olyan darabosra, és ezt is a krémbe keverem.
  3. Tálkákba adagolom és a megmaradt tejszínnel és áfonyával díszítem.

2 megjegyzés:

  1. Pedig először nem is akartam feltenni, mert hát ez szinte nem is recept. Viszont nagyon finom!

    VálaszTörlés